“Όχι κούπες με Άλεξ” – μια φράση που έχει γίνει θρύλος και αποτυπώνει την αστείρευτη ενέργεια της Μαριτίνας 😡! Δεν είναι απλά λόγια, είναι μια υπενθύμιση ότι οι στιγμές μας μαζί είναι γεμάτες παντόφλα, γέλιο και, ναι, καμιά φορά λίγο χάος! Είτε πρόκειται για μια φιλική συζήτηση που ξεφεύγει με σφηνάκια είτε γιατί οι κούπες για τον Άλεξ είναι στάση ζωής. Η Μαριτίνα ξέρει πώς να φέρνει ισορροπία μεταξύ σοβαρότητας και αστείου. Ίσως γι’ αυτό να την αγαπάμε λίγο παραπάνω – γιατί με έναν μοναδικό τρόπο, κάνει κάθε στιγμή αξέχαστη.

10 Classic Cocktails
Παρά την παντόφλα…οίνος (και όχι μόνον) ευφραίνειν καρδίαν ανθρώπου. Μαζέψαμε κάποια από τα αγαπημένα μας κοκτέιλ 🍹 & ποτά, που έχουμε απολαύσει πολλές φορές μαζί από πάρτι και γιορτές σε Hippy, Drupes, Poco, Hachikō κλπ. Ελπίζουμε να σας θυμίσουν τις όμορφες βραδιές που περάσαμε παρέα και να μας υπενθυμίζουν να βρισκόμαστε συχνά!
Zombie

Υλικά:
• 30ml λευκό ρούμι
• 30ml χρυσό ρούμι
• 30ml σκούρο ρούμι
• 15ml overproof ρούμι (προαιρετικό, για την ένταση)
• 30ml χυμός πορτοκαλιού
• 15ml χυμός λάιμ
• 15ml χυμός ανανά
• 15ml grenadine
• 10ml falernum (γλυκό λικέρ με καρυκεύματα, προαιρετικό)
• 2-3 σταγόνες Angostura bitters
• Πάγος
• Φέτα πορτοκαλιού και κερασάκι μαρασκίνο για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Σε ένα shaker, προσθέστε όλα τα είδη ρουμιού, τους χυμούς, το grenadine, το falernum, και τις σταγόνες Angostura bitters.
2. Γεμίστε το shaker με πάγο και ανακινήστε δυνατά για 15-20 δευτερόλεπτα.
3. Σουρώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ποτήρι γεμάτο με φρέσκο πάγο (π.χ., ποτήρι tiki ή highball).
4. Αν χρησιμοποιείτε overproof ρούμι, ρίξτε το τελευταίο στην κορυφή του ποτού.
5. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κερασάκι μαρασκίνο.
Margarita

Υλικά:
• 50ml τεκίλα
• 25ml φρέσκο χυμό λάιμ
• 20ml triple sec (π.χ., Cointreau)
• Πάγος
• Αλάτι για το χείλος του ποτηριού
Οδηγίες:
1. Με ένα lime, υγράνετε το χείλος του ποτηριού και βουτήξτε το σε αλάτι για να δημιουργήσετε το χαρακτηριστικό αλμυρό περίγραμμα.
2. Στο shaker, προσθέστε την τεκίλα, το χυμό λάιμ, και το triple sec χρησιμοποιώντας το jiggler για τέλειες μετρήσεις.
3. Γεμίστε το shaker με πάγο και ανακινήστε δυνατά για 15 δευτερόλεπτα.
4. Σουρώστε το μείγμα σε ένα κοκτέιλ ποτήρι γεμάτο με φρέσκο πάγο ή σερβίρετε σκέτο, όπως προτιμάτε.
5. Γαρνίρετε με μια φέτα lime στο χείλος του ποτηριού.
Aperol Spritz

Υλικά:
• 60ml Aperol
• 90ml Prosecco
• 30ml ανθρακούχο νερό
• Πάγος
• Φέτα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Γεμίστε ένα ποτήρι Koziol no4 (ή παρόμοιου μεγέθους) με πάγο.
2. Με το jiggler, μετρήστε και ρίξτε 60ml Aperol μέσα στο ποτήρι.
3. Συνεχίστε με 90ml Prosecco, χρησιμοποιώντας ξανά το jiggler για ακρίβεια.
4. Ολοκληρώστε με 30ml ανθρακούχο νερό για την απόλυτη ισορροπία.
5. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι και γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού στο χείλος του ποτηριού.
Απολαύστε το δροσιστικό αποτέλεσμα με απόλυτη ισορροπία! 😊
Mojito

Υλικά:
• 50ml λευκό ρούμι
• 1 λάιμ, κομμένο σε 4 κομμάτια
• 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
• 6-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου
• Σόδα (soda water)
• Θρυμματισμένος πάγος
Οδηγίες:
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι, βάλτε τα κομμάτια λάιμ και τη ζάχαρη. Με ένα γουδοχέρι, λιώστε τα απαλά για να απελευθερώσετε τον χυμό από το λάιμ και να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Προσθέστε τα φύλλα δυόσμου και πιέστε τα ελαφρώς με το γουδοχέρι, χωρίς να τα κόψετε, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματά τους.
3. Γεμίστε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.
4. Ρίξτε το λευκό ρούμι και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
5. Συμπληρώστε με σόδα για να γεμίσει το ποτήρι.
6. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δυόσμου και μια φέτα λάιμ. Σερβίρετε με καλαμάκι.
Απόλαυσε ένα δροσερό και αρωματικό Μοχίτο! 😊
Negroni

Υλικά:
• 30ml Gin
• 30ml Campari
• 30ml γλυκό κόκκινο βερμούτ (π.χ., Martini Rosso)
• Πάγος
• Φέτα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Γεμίστε ένα ποτήρι τύπου Koziol no4 με πάγο.
2. Ρίξτε με ακρίβεια 30ml Gin, 30ml Campari, και 30ml γλυκό κόκκινο βερμούτ στο ποτήρι.
3. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να κρυώσει το ποτό και να ενωθούν τα υλικά.
4. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού στο χείλος του ποτηριού ή ρίξτε τη μέσα για περισσότερη γεύση.
Σημείωση: Το Negroni είναι ένα κοκτέιλ με έντονη και ισορροπημένη γεύση – ιδανικό για όσους αγαπούν τα πικρά και αρωματικά ποτά. Σερβίρεται καλύτερα σε στιγμές χαλάρωσης και καλής παρέας.
Cosmopolitan

Υλικά:
• 45ml βότκα
• 15ml Cointreau (ή Triple Sec)
• 30ml χυμός cranberry
• 15ml φρέσκος χυμός λάιμ
• Πάγος
• Φλούδα πορτοκαλιού ή φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Σε ένα shaker, προσθέστε τον πάγο.
2. Ρίξτε τη βότκα, το Cointreau, τον χυμό cranberry και τον φρέσκο χυμό λάιμ.
3. Ανακινήστε καλά το shaker για περίπου 15 δευτερόλεπτα, ώστε να κρυώσουν καλά τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις.
4. Σουρώστε το μείγμα σε ένα ποτήρι κοκτέιλ (Martini glass).
5. Γαρνίρετε με μια λεπτή φλούδα πορτοκαλιού ή μια φέτα λάιμ στο χείλος του ποτηριού.
Mai Tai

Υλικά:
• 30ml λευκό ρούμι
• 30ml σκούρο ρούμι
• 15ml Cointreau (ή Triple Sec)
• 15ml σιρόπι αμυγδάλου (orgeat syrup)
• 15ml φρέσκος χυμός λάιμ
• 7ml σιρόπι ζάχαρης (προαιρετικό, αν προτιμάτε πιο γλυκό)
• Πάγος
• Φέτα λάιμ, κλαδάκι δυόσμου και κερασάκι μαρασκίνο για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Σε ένα shaker, προσθέστε τον πάγο.
2. Ρίξτε το λευκό ρούμι, το σκούρο ρούμι, το Cointreau, το σιρόπι αμυγδάλου, τον φρέσκο χυμό λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης.
3. Ανακινήστε δυνατά για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να κρυώσουν.
4. Σουρώστε το μείγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο, κατά προτίμηση ένα ποτήρι tiki ή χαμηλό ποτήρι.
5. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ, ένα κλαδάκι δυόσμου και ένα κερασάκι μαρασκίνο.
We do never forget of our hard liquor loves!
Gin Tonic

Υλικά:
• 50ml gin (προτιμήστε ένα Hendricks, Tanqueray Ten, Rumors)
• 150ml κρυο tonic water (κατά προτίμηση κρύο)
• Πάγος
• Φέτα λάιμ ή λεμόνι για γαρνίρισμα
• Προαιρετικά: κόκκοι πιπεριού, φέτα αγγουριού ή δεντρολίβανο για έξτρα αρώματα
Οδηγίες:
1. Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι τύπου Koziol no4 με πάγο, φροντίζοντας να είναι γεμάτο ώστε να παραμείνει το ποτό δροσερό χωρίς να νερώσει.
2. Ρίξτε τα 50ml gin πάνω από τον πάγο.
3. Προσθέστε απαλά τα 150ml tonic water, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να αποφύγετε την απώλεια του ανθρακικού.
4. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι.
5. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ ή λεμόνι. Αν θέλετε πιο ιδιαίτερη γεύση, προσθέστε κόκκους πιπεριού, μια φέτα αγγουριού ή ένα κλαδάκι δεντρολίβανου.
Συμβουλή: Μπορείτε να βάλετε φλύδες αγγούρι για γαρνιτούρα